Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Πρακτικά 1ης Συνεδρίασης νέου ΔΣ


Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης
            
                     Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 1Η / 27.07.2012

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) συνεδρίασε  σήμερα  ημέρα Παρασκευή 27.07.2012 και ώρα 19.00 π..μ. στο Ηράκλειο και πραγματοποίησε την  1Η  Συνεδρίασή του. Παρούσες ήταν οι: Βερναρδου Αθηνά      Λεγάκη Ειρήνη           Τσαγκαράκη Βίκυ    

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
  1. Σύσταση νέου Δ.Σ.
  2. Παράδοση υλικού από το προηγ. Δ.Σ.
  3. Ζητήματα προς λύση-Τοποθετήσεις
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
  1. Σύσταση νέου Δ.Σ.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση των μελών του νέου Δ.Σ. τα καθήκοντα ορίζονται ως εξής:
Τσαγκαράκη Βίκυ            Πρόεδρος (για 1 έτος)
            Βερνάρδου Αθηνά           Γεν. Γραμματέας (για 1 έτος)
            Λεγάκη Ειρήνη                Ταμίας             
Μετά το 2ο έτος την προεδρία αναλαμβάνει η Βερνάρδου Αθηνά  και αντίστοιχα η Τσαγκαράκη Βίκυ τη γραμματειακή υποστήριξη.
  1. Παράδοση υλικού από το προηγ. Δ.Σ.
Η Βερνάρδου Αθηνά ως ταμίας του προηγούμενου συμβουλίου, παρέδωσε έντυπο υλικό (μητρώο μελών, πρακτικά συνελεύσεων, μπλοκ αποδείξεων, σφραγίδα ΠΕΤ Κρήτης, ημερολόγια κλπ) στη νέα ταμία του Συλλόγου Ειρήνη Λεγάκη Η κα Τσαγκαράκη παρέδωσε αποδείξεις από έξοδα για ταχυμεταφορές, που προέκυψαν με την πρόσφατη διεξαγωγή εκλογών. Ενημέρωσαν το νέο μέλος επίσημα για το ΠΕΤ και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.
3. Ζητήματα προς λύση-Τοποθετήσεις
  • Η έλλειψη συμμετοχής στις τελευταίες εκλογές αναδεικνύει την απουσία ενδιαφέροντος για το ΠΕΤ. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για να ενισχυθεί το έργο του ΠΕΤ και να στηριχθεί σε συναδέλφους που θέλουν να βοηθήσουν.
  • Φλέγον είναι το θέμα των συμβασιούχων βιβλιοθηκονόμων ή ακόμη περισσότερο των ανέργων συναδέλφων. Θα πρέπει να υπάρχει  επαφή με την ΕΕΒΕΠ και τα ΠΕΤ και να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα.
  • Κρίνεται αναγκαία η καταγραφή των βιβλιοθηκών και των υπαλλήλων (βιβλιοθηκονόμων και μη βιβλιοθηκονόμων) στο νησί. Να συνταχθεί ένα πλήρης κατάλογος με τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες ανά νομό και το προσωπικό του για να υπάρχει μια πλήρης εικόνα του δυναμικού και των αναγκών της Κρήτης.
  • Ενημέρωση του ιστολογίου ( blog) με νέες κατηγορίες-θέματα
  • Άμεση ενημέρωση για νέες θέσεις εργασίας και διοργανώσεις εκδηλώσεων στις βιβλιοθήκες της Κρήτης
  • Καλό είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας. Μπορούν να οργανωθούν ημερήσιες εκδρομές σε βιβλιοθήκες του νομού. Επιτόπιες επισκέψεις, άμεσες συζητήσεις με το προσωπικό θα ενισχύσουν τη συναδελφικότητα μεταξύ μας.
  • Να μιλήσουμε με την Ένωση σχετικά με τη διοργάνωση της διημερίδας
            Δεδομένα βιβλιοθηκών στο μελλοντικό ψηφιακό περιβάλλον: FRBR και Linked     Data, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα.. Θα προσπαθήσουμε να επαναληφθεί και για τα μέλη μας στην Κρήτη.
  • Ζητήθηκε από την Ειρήνη Λεγάκη, να επικοινωνήσει με την ΕΕΒΕΠ, προκειμένου στην ιστοσελίδα της, να καταχωρηθούν οι πληροφορίες για το νέο ΔΣ του ΠΕΤ Κρήτης, καθώς και η διεύθυνση του ιστολογίου του.
Για το Δ.Σ.
           Β. Τσαγκαράκη,  Πρόεδρος                                                            
          Α. Βερνάρδου,    Γεν. Γραμματέας

                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου