Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Πρακτικά 1ης συνεδρίασης

Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης

Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 1Η / 24.07.2010

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) συνεδρίασε σήμερα ημέρα Σάββατο 24.07.2010 και ώρα 11.00 π..μ. στο Ηράκλειο και πραγματοποίησε την 1Η Συνεδρίασή του.

Παρούσες ήταν οι:

Βερναρδου Αθηνά

Καστελλιανού Ζωή

Τσαγκαράκη Βίκυ

Επίσης παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και η Βραχλιώτου Μαρία, πρώην πρόεδρος του ΠΕΤ Κρήτης

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Σύσταση νέου Δ.Σ.

2. Παράδοση υλικού από το προηγ. Δ.Σ.

3. Ζητήματα προς λύση-Τοποθετήσεις

4. Ανάθεση αρμοδιοτήτων

5. Ημερομηνία επόμενης συνάντησης

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Σύσταση νέου Δ.Σ.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση των μελών του νέου Δ.Σ. τα καθήκοντα ορίζονται ως εξής:

Τσαγκαράκη Βίκυ Πρόεδρος (για 1 έτος)

Καστελλιανού Ζωή Γεν. Γραμματέας (για 1 έτος)

Βερνάρδου Αθηνά Ταμίας

Μετά το 2ο έτος την προεδρία αναλαμβάνει η Καστελλιανού Ζωή και αντίστοιχα η Τσαγκαράκη Βίκυ τη γραμματειακή υποστήριξη.

2. Παράδοση υλικού από το προηγ. Δ.Σ.

Η Βραχλιώτου Μαρια ήταν παρούσα στη συνάντηση προκειμένου να παραδώσει έντυπο υλικό (μητρώο μελών, πρακτικά συνελεύσεων, μπλοκ αποδείξεων, σφραγίδα ΠΕΤ Κρήτης, ημερολόγια κλπ) από το προηγούμενο ΔΣ, να μας ενημερώσει επίσημα για το ΠΕΤ, τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και να μας καθοδηγήσει.

3. Ζητήματα προς λύση-Τοποθετήσεις

a. Η έλλειψη συμμετοχής στις τελευταίες εκλογές αναδεικνύει την απουσία ενδιαφέροντος για το ΠΕΤ. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για να ενισχυθεί το έργο του ΠΕΤ και να στηριχθεί σε συναδέλφους που θέλουν να βοηθήσουν.

b. Φλέγον είναι το θέμα των συμβασιούχων βιβλιοθηκονόμων που ταλανίζει πολλούς συναδέλφους, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και δεν έχουν ανανεωθεί. Θα πρέπει να υπάρχει επαφή με το Κεντρικό ΠΕΤ και να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα.

c. Κρίνεται αναγκαία η καταγραφή των βιβλιοθηκών και των υπαλλήλων (βιβλιοθηκονόμων και μη βιβλιοθηκονόμων) στο νησί. Να συνταχθεί ένα πλήρης κατάλογος με τις υπάρχουσες βιβλιοθήκες ανά νομό και το προσωπικό του για να υπάρχει μια πλήρης εικόνα του δυναμικού και των αναγκών της Κρήτης.

d. Μπορεί επίσης να δημιουργηθεί ένας ιστότοπος (blog) για το ΠΕΤ Κρήτης που θα ενημερώνει, θα δέχεται προτάσεις από τα μέλη ή μη μέλη και θα προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στην Κρήτη.

e. Ζητείται να μειωθεί η συνδρομή μελών ή να υπάρχουν προνομιακά οφέλη για τα μέλη (πχ. εκπτωτική συμμετοχή σε δραστηριότητες ή δωρεάν παρουσία σε ημερίδες κλπ). Σκοπός του ΠΕΤ Κρήτης δεν είναι να εισπράττει συνδρομές, αλλά να δραστηριοποιείται για χάρη των μελών του ή ακόμη και των μη μελών του. Οι συνδρομές υπάρχουν απλά για να καλύπτουν ανάγκες που προκύπτουν.

f. Καλό είναι να γνωριστούμε μεταξύ μας. Μπορούν να οργανωθούν ημερήσιες εκδρομές σε βιβλιοθήκες του νομού. Επιτόπιες επισκέψεις, άμεσες συζητήσεις με το προσωπικό θα ενισχύσουν τη συναδελφικότητα μεταξύ μας.

g. Ίσως χρειαστεί να αλλάξει η σφραγίδα του ΠΕΤ Κρήτης. Να είναι παρόμοια με εκείνη του Κεντρικού ΠΕΤ( Κεφάλι θεάς Αθηνάς).

4. Ανάθεση αρμοδιοτήτων

Η Τσαγκαράκη Βίκυ θα επικοινωνήσει με την πρόεδρο του κεντρικού ΠΕΤ για να μάθει αν υπάρχει ήδη ίσως κάποιος κατάλογος με τις βιβλιοθήκες της Κρήτης. Διαφορετικά θα μοιραστούν οι νομοί μεταξύ των μελών του ΔΣ. Η Βερναρδου Αθηνά παρέλαβε τα μπλοκ αποδείξεων, τη σφραγίδα του ΠΕΤ Κρήτης και θα ανοίξει λογαριασμό για το ΠΕΤ Κρήτης παραλαμβάνοντας ως ταμίας τον οικονομικό απολογισμό από το προηγ. ΠΕΤ.

5. Ημερομηνία Επόμενης Συνεδρίασης

Επόμενη Συνεδρίαση ορίζεται αρχές φθινοπώρου, πιθανότατα στο Ρέθυμνο.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Β. Τσαγκαράκη Ζ..Καστελλιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου